luni, 26 septembrie 2011

Tu ce crestin vrei sa fii?


 Ai mai auzit de crestinii adevarati?Sau nu stii ce inseamna?
Am ajuns sa cunoastem doar crestini.Dar nu si crestini adevarati.Stim ce sunt cei de forma.Ii cunoastem sau chiar ne cunoastem pe noi.In ce categorie te regasesti?
Ne-am obisnuit sa credem ca un crestin e acela care merge la biserica duminica,de duminica;ca este acela care nu face lucruri urate("pacate mari");ca este acela care Il pune pe Dumnezeu in fata oricarui lucru si crede in El.
Indeplinesti aceste reguli si te crezi crestin! Nu mai e nimeni ca tine!Traiesti de azi pe maine cum vrei tu,plictisindu-te de tot ce ai,dorind tot mai mult,iubind si mai apoi urand.Simti ca esti cald,dar tu esti rece.Vrei sa fii apreciat pentru ca inca mai faci ceva in biserica in care esti.Vrei sa te laude toti,sa fii primul pentru ca nimeni nu mai face lucruri minunate ca tine.Ajungi sa vii la un timp de lauda si inchinare doar pentru ca e cineva special acolo sau pentru ca te simti bine.Te plictisesti repede de mesajul prezentat.Poate chiar e pentru tine,e plin de putere,dar il respingi facand altceva.Te faci ca plangi,ca vrei sa te schimbi si usa este locul care face sa dispara toate cuvintele care le-ai folosit in rugaciune.Te uiti la cel de langa tine si te gandesti ca el trebuie sa accepte sfaturile,ca nu sunt pentru tine.
Ai devenit tot mai egoist.Vrei numele si locul tau sa fie in centrul atentiei.Te prefaci in fata tuturor,esti intelegator,dar totusi plin de resentimente.Cand vine vorba de credinta ta,te strecori repede printre multime ca sa nu fi intrebat.
In schimb crestinul adevarat cum e?"Un adevărat credincios este o ciudăţenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbeşte cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se aşteaptă să meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se goleşte singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaşte că a greşit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câştiga; dăruieşte altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul şi cunoaşte necunoscutul."A. W. Tozer
Tu ce crestin vrei sa fii?Crestin cu numele,un crestin care nu vrea sa creasca sau un crestin adevarat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu