luni, 15 ianuarie 2018

Tu ai carnet de conducere?

          
    Viata unui crestin este ca si perioada cand mergi la ṣcoala de soferi.
    Cand ai plecat la drum , ai avut nevoie de un instructor. L-ai ales pe Dumnezeu sa fie instructorul vietii tale. El este singurul ce iti poate oferi cele mai bune instructiuni, cele mai bune indemnuri pentru a absolvi cu bine aceasta scoala prin Cuvantul Sau, Biblia.
    Relatia dintre tine si instructor afectează foarte mult modul cum conduci. Daca citesti Cuvantul si urmezi sfaturile, vei invata repede. Nu vei avea teama ca nu stii ce sa faci cand iti apare un indicator necunoscut in fata sau cand vei fi in fata unei intersectii.
     La scoala de soferi nu poti conduce daca nu ai actul de indentitate cu tine . In viata, ca si crestin, actul tau de identitate este identitatea ta in Hristos, faptul ca Isus a sters pacatele tale si inima ta ii apartine .
    Te-ai urcat in “masina” si Dumnezeu a urcat si El pe scaunul din dreapta. De acum , tot ce poti sa faci este sa asculti de ceea ce iti spune . Trebuie sa te bazezi pe El! Primesti si roadele Duhului Sfant . Trebuie doar sa le folosesti ! Arata dragoste cand cealalta masina te claxoneaza ca mergi prea incet. Fii bucuros chiar daca oamenii rad de tine ca asculti numai de ce iti spune Instructorul . Ai rabdare, chiar indelunga rabdare cand esti in aglomeratie, iar tu abia te-ai invatat cu pedala de ambreiaj si cu cea de acceleratie.
    Uneori esti tentat sa lasi firea pamanteasca sa te controleze . Dumnezeu pune mana pe volan sa te ajute, dar daca tu te impotrivesti si vrei sa pari curajos, e posibil sa faci accident sau sa ajungi in sant .
    Alteori, viata ti se pare plictisitoare si accelerezi si uiti ca Dumnezeu are pedala de frana si ca El poate controla totul. Incerci sa controlezi tu situatia, sa iei decizie singur si sa accelerezi chiar daca nu cunosti drumul .
    Cand nu mai stii ce sa faci, intreaba-L pe Domnul ! Nu mai incerca sa controlezi tu situatiile!
    Dumnezeu are metodele Lui de invatare. Te ajuta la fiecare operatiune sau te lasa pana in ultimul moment si te trezesti cu efectul franei. Iubirea si exemplu Lui te ajuta sa inaintezi! Daca ar sta toata ziua cu gura pe tine, ce placere ai mai avea in a conduce masina?
   Ajungi la capitolul examinare! Numai ca in viata crestinului, poti avea examinarea de mai multe ori . Incercarile , problemele, suferintele, fac parte din examinare. Aici se vede adevarata ta credinta si tot ce ai invatat pana atunci. La examen, Domnul nu isi face simta prezenta , dar este cu tine. Vrea sa te bazezi pe promisiunile Lui si pe tot ceea ce ti-a lasat scris in Biblie.

   Dragul meu, in ziua examinarii, esti admis sau respins? La finalul vietii tale, esti gasit in cartea vietii ca ai “Carnet de conducere” ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu