sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Complex de inferioritate


Sursa:faptul ca te simti inferior celorlalti.De multe ori suntem respinsi de felul in care aratam.Poti face fata greutatilor?
1.Aspectul fizic.Sunt multe lucruri care nu ne plac la noi.Dar Dumnezeu ne-a creat asa cu un plan.Poate ca nu degeaba ai ochii verzi si tu ii vrei albastrii.Poti avea diferite pete pe fata si multe alte lucruri.Trebuie sa fii multumit ca Dumnezeu a dorit sa fii asa.
2.Familia.Daca nu gasesti afectiune la parinti o cauti in alta parte.Sa nu uiti ceva important !Niciodata sa nu te indoiesti de dragostea parintilor!Rusinea de familie arde in suflet.
Ironia,Abuzul si multe altele..
Cum imi schimb inima sa nu mai port un bagaj in spate?Las ura si resentimentele?Trebuie sa ne intrebam:Cum suntem noi raniti,dar cum sunt raniti si ceilalti de noi ?

Complexul de inferioritate este o piedica in calea fericirii.Solutii:
a)Uitate in jurul tau!Toti oamenii au greseli!
b)Numeste,spune!Fa o lista!Observa ce nu te lasa sa fii fericit!Lucruri mari si mici.
c)Discuta!Vorbeste cu cineva care stii ca nu va spune la nimeni.
Nu defectul tau este important,ci atitudinea ta fata de defect!Cum depasesti problemele?Felul in care arati,locul in care te-ai nascut nu sunt probleme.Orice defect nu este o problema pentru Dumnezeu.Pacatul este o problema,o piedica,o povara.

Oameni din Biblie cu probleme: Ghedeon,Moise,Zacheu,Ieremia,David.
Dumnezeu s-a folosit de astfel de oameni.
Problemele care le ai nu sunt probleme pentru Dumnezeu!Invata sa le rezolvi!
d)Rugaciunea seninatatii
Da-mi curajul sa pot schimba lucrurile care le pot schimba(pacatele);putere sa accept ceea ce nu pot schimb(sa fiu impacat);intelepciune sa fac deosebirea.
e)Fii un prieten adevarat!Ajuta-i pe altii sa se impace cu ei insusi!

Un comentariu: