luni, 13 septembrie 2010

Om dupa inima lui Dumnezeu

1 Samuel 16:1-7

Şi Domnul a zis lui Samuel: "Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă."(1 Samuel 16:7)

Exemplu: David -omul dupa inima lui Dumnezeu

4 feluri de inimi care seamana dupa inima lui Dumnezeu:

*inima neinfricata.    

Frica de oameni este o cursa.Frica poate birui daca vine ceva mai mare langa ea.

*inima plina de bunatate.chiar si pentru dusmani

1 Samuel 24:17

Bunatatea lui Dumnezeu este neconditionata.

*inima sincera,deschisa

2 Samuel 11;   2 Samuel 12:13

Cum reactionezi cand ti se spune ca ai gresit?Incerci sa spui ca si altii au gresit?Incerci sa explici greseala sau sa acuzi?David a spus: "Am pacatuit!".Ce pierzi daca spui "Am gresit!" sau "Iarta-ma".Nu pierzi nici respectul,dragostea lui Dumnezeu si nici rescpectul oamenilor.

*inima sensibila.

1 Samuel 24:4,5;     2 Samuel 24:10

O inima care nu vrea sa-i greseasca Domnului.Cand ai dreptate nu incerca sa strigi.Daca ajungi sa aluneci in pacat,uita-te la inima ta ca sa vezi cat de aproape esti de Dumnezeu si cat de mult il iubesti.Atunci cand L-ai intristat aceasta inima bate mai tare.

Dumnezeu alege oameni dupa inima Lui.


               mesaj biblic 11.09.10 Sibiu Amec 

Un comentariu:

  1. ...da, e adevarat, Dumnezeu alege oameni dupa inima Lui, tocmai de aceea si sediul(biroul de comanda) lui Dumnezeu in viata omului este tot "inima"...este singurul lucru pe care il putem da noi, muritorii Creatorului(inima). Domnul sa te binecuvanteze cu o inima buna!!!

    RăspundețiȘtergere