luni, 6 iunie 2016

Bunatatea- studiu ora surorilor (1)

Bunatatea si blandetea sunt o reflectare a caracterului divin al lui Dumnezeu. Isus „umbla din loc in loc, facea bine ”. 
 „Impactul unei vieti caracterizate de bunatate va fi extraordinar atunci cand tu si eu facem pur si simplu tot binele pe care il putem face, prin orice mijloc putem, in toate felurile in care putem , in toate locurile unde putem, in orice vreme putem si tuturor oamenilor carora putem, atata vreme cat putem.” John Wesley

Cine trebuie sa fie bun?
Toti crestinii sunt chemati sa fie buni si sa indeplineasca  fapte buna - Efeseni 2:10, Tit 3:1
De asemenea fiecare crestin este chemat sa umble in Duhul si sa manifeste roada bunatatii pe care o produce Duhul in omul credincios.
Ca si femei suntem chemate sa aplicam legea bunatatii si a blandetii.
Exemplu : Dorca - Fapte 9: 36 . Pe acea vreme, totul era facut de mana, deci este foarte posibil ca realizarea fiecarei haine sa fi durat mai multe luni. Viata Dorcai intareste urmatorul gand:
„ Valoarea binelui pe care il facem se masoara nu dupa cat ne-a costat pe noi, ci dupa binele pe care il face destinatarului sau. ”

Ce inseamna sa fii bun?
Sa fii amabil , respectuos, intelegator, sa fii impaciuitor si sensibil la nevoile altora.
In Proverbe 31: 12 se spune despre sotii: „Ea ii face (sotului ei) bine, si nu rau in toate zilele vietii sale.” .
Bunatatea= absenta raului si a egoismului si prezenta unei inimi dornice sa imbunatateasca viata altora.
„A fi bun inseamna a fi asemanator cu Isus.”

Unde trebuie sa se manifeste bunatatea?
„Unde exista un om , acolo exista si un prilej ca sa fii bun.”
„Bunatatea este dragostea care face lucruri marunte, care abia merita sa fie facute, dar care inseamna foarte mult pentru destinatarii lor. Bunatatea da o mana de ajutor, atunci cand celalalt este impovarat. Spune un cuvant de inseninare atunci cand inima celuilalt este descurajata, ofera un pahar cu apa rece atunci cand cineva este insetat.”
Ce vedem in jur? O lume cruda si oameni cruzi, facand lucruri crude. Noi putem influenta lumea. Nu iesind in societate si nu prin marsuri si proteste despre cum sa fim mai buni. Ci putem sa incepem de acasa , cu familia noastra. Spunand un cuvant bun vecinilor si facand lucruri marunte. Slujindu-ne unii pe altii in biserica prin tot felul de fapte bune.
-va urma-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu