marți, 31 mai 2016

cum sa iubesti pe cei greu de iubit? (2)

(studiu - ora surorilor)

Dumnezeu nu ne cheama sa zambim frumos , iar in interior sa fim vulcani aprinsi. Nu aceasta este dragostea la care am fost chemati. Uneori suntem tentati sa tragem jaluzelele si sa spunem : pentru ca nu imi arata dragostea il las in pace sa faca ce vrea.
Dragostea trece la actiune.
Obisnuit este ca tu sa imi faci ceva , iar eu iti fac la fel. Imi vorbesti urat si eu iti vorbesc urat. Este ceva obisnuit sa fim nemultumiti de familia noastra, de rudele si prietenii nostri. Este ceva obisnuit sa nu ierti cand iti greseste cineva.
Dar Biblia ne spune altceva in Matei 5:46 : Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptam? Nu fac asa si vamesii?
Cand iubim pe cei ce ne iubesc primim rasplata prin dragostea lor. De aceea, suntem chemati la lucruri neobisnuite . In familia noastra cu sotul nostru , cu copiii ce lucruri neobisnuite facem? Rasplata o primim pentru lucrurile neobisnuite. Daca sotul tau iti aduce flori e ceva normal ca sa il imbratisezi. Dar cand el iti spune o vorba care te supara, ce faci neobisnuit?
Daca o cunostinta iti impartaseste necazurile si bucuriile, la randul tau este ceva prietenesc sa faci si tu la fel. Dar cand el te priveste de sus si ascunde de tine multe lucruri , alegi sa ii arati dragoste?
Dumnezeu nu va judeca ca aproapele tau ti-a facut rau . El va judeca faptul ca nu l-ai iubit pe cel ce te-a ranit.
Cum este posibil sa iubesti?
1. Daca nu Il iubim pe Dumnezeu , nu putem iubi.
2. Roaga-te pentru persoana, pentru problema, dar si pentru tine. Chiar tu poti fi problema.
3. Cauta ceva bun la persoana respectiva. Pe langa defectele pe care tu le vezi , are si calitati poate care tu nu le ai.
4. Uita-te in oglinda!Cum ar fi sa traiesti cu tine? Noi definim normalul in functie de preferintele noastre. Dar si ceilalti definesc normalul in functie de preferintele lor.
5. Acorda timp!

Iubind pe cei greu de iubit dovedim prezenta lui Dumnezeu in sufletele noastre.
Max Lucado spunea : Lasa-L pe Dumnezeu sa te iubeasca. In timp ce Il lasi pe Dumnezeu sa te iubeasca vei invata sa iubesti alti oameni. Pe masura ce inveti sa ai incredere in rabdarea lui Dumnezeu cu tine vei fi mai rabdator cu altii.Pe masura ce inveti sa ai incredere in harul lui Dumnezeu vei da har si celorlalti. Pe masura ce inveti ca Dumnezeu te accepta cu toate defectele si capricile tale, il vei accepta pe el sau pe ea cu capriciile lor. Dai dragostea care ti-a fost data.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu