vineri, 24 iunie 2011

Ce este viata?

Cu ani in urma,fara sa vreau ma opream din tot ce faceam si uitam de tot,ma gandeam doar la mine.Ma intrebam: Cum de sunt pe acest pamant?De ce tocmai eu?Totul e un vis si apoi mor?
Nu stiam ce inseamna sa traiesti cu un scop.Ma simteam ca un pamantean oarecare.Imi vedea de activitatile zilnice.Traiam zi de zi la fel,cu problemele mele.Cand le aveam ma rugam cu putere,dar uneori nu era asa cum imi doream.
Iti place sa te joci,nu-i asa?Dar cel mai mult iti place sa castigi jocul!Pentru oricine asta e important.Chiar daca vei trisa,chiar daca ii vei insela pe ceilalti tot iti doresti sa primesti aplauzele si medalia cea mai de pret.Te simti bine si uiti ca ai ajuns acolo intr-un mod necinstit.Uiti ca ai dat din coate sa ajungi in fata si ai ranit asa multe persoane.Ai soptit la urechea celui din echipa ta,doar ca sa infrangi pe cel ce juca corect.
Asa e viata.Un joc lung.E ceva simplu,dar in acelasi timp complicat.Pentru unii acest joc inseamna foarte mult.Daca gresesc ceva,imediat "suna" la activitati necinstite.Pentru altii viata e un chin datorita lipsurilor de bani,intelepciune,familie,sanatate.
Toti isi doresc succes si la sfarsit sa primeasca ce e mai minunat.Cum treci prin viata aceasta alege sfarsitul.
Daca tu lupti doar ca la sfarsit sa primesti aplauze si sa fii in centrul atentiei,gresesti.Gresesti si daca tot dai cu pumnii si tipi la ceilalti sa se dea la o parte,ca sa ajungi tu la destinatie cu bine.
Viata nu inseamna sa treci doar pe petale de trandafiri.Nu inseamna sa ii faci pe toti presul tau,doar sa nu te intepi cu un spin.
Viata inseamna lupta,dar cu rabdare,corectitudine si intelepciune.
Incercand mereu sa scapi de probleme nu vei invata niciodata ce inseamna rabdare si nu vei stii niciodata ce este viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu