vineri, 26 februarie 2010

Calatoria.




Era la inceput de drum.Stia ca o sa aiba o calatorie foarte grea pana va ajunge la capat.Va dura ceva timp,chiar mult.
Face primul pas prin credinta..si al doilea ..Ceva il opreste.Vede o gropa destul de mare.Abia a facut doi pasi ,de ce a aparut aceasta groapa?se intreaba el.Va trebui sa ocoleasca ca sa mearga mai departe.Trece cu bine peste acest obstacol.
Si continua calea.
Se simte putin obosit.Se aseaza la umbra unui copac si sta.Dupa ceva timp se simte mai bine.Pleaca.
Nu dupa mult timp ii apar in cale niste maracini.Cum va trece de ei?Paseste incet si incearca sa dea maracinii la o parte...Au!S-a intepat.Mana ii este ranita.Il doare rau.Are nevoie de cineva care sa ii lege rana.Cine?
In aceasta calatorie fiecare isi vede de drumul lui.Pe nimeni nu intereseaza de ceilalti.
Merge inainte..Dar..piciorul i s-a intepenit.Striga dupa ajutor.
Cineva vine si il ajuta.Cu ajutorul lui trece peste drumul cu spini..Il aseaza pe o piatra mare si ii vindeca ranile..Era un inger.Ii multumeste,iar ingerul ii ureaza drum bun si ii spune sa aiba grija.
Deodata totul este asa frumos.Soarele bate cu putere.Simte razele cum ii mangaie fata.Nu il mai intereseaza de ceea ce va urma sau ce a fost.In jurul lui vin persoane cu care se imprieteneste.
Acum a ajuns la rascruce de drumuri..Nu stie in ce directie va merge.Ceilalti pleaca de langa el si fiecare merge in directia dorita.Se gandeste si merge pe un drum plin de lumina.
Nu trece mult timp si vantul incepe sa bata cu putere.Se clatina.Isi doreste sa fi mers si el pe drum cu ceilalti oameni.Ce sa faca?!Nici macar nu are unde sa se adaposteasca.Incepe sa alerge crezand ca va da de cineva.Vede norii urati deasupra lui.Se sperie.Nu mai are curaj deloc.Incepe sa ploua.Se da batut.Sta jos si nu mai are speranta ca soarele va aparea.Inchide ochii,spune o rugaciune si isi asteapta sfarsitul.
Ingerul il salveaza iarasi.Vine la el,il ridica..iar vremea se imbunatateste.Il ia de mana si il conduce pana la capat de drum.
Acolo e asa frumos.Totul e minunat!
Asa e si drumul pe acest pamant.Plin de incercari,dar si de bucurii.O calatorie de mii de mile incepe cu un pas.Suntem cu toti pelerini aflati in aceiasi calatorie.Doar depinde de drumul pe care mergi,de directia lui.Tu alegi daca vei merge in locul minunat sauin locul plin de intuneric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu