luni, 6 martie 2017

Din viata de familie - Iubeste zilnic, nu ocazional !


Cineva mi-a spus : "Voi sunteti la inceput! O sa vezi tu !". M-am speriat , gandindu-ma ca exista sfarsit in casnicie si comportament ca si cum nu s-a intamplat nimic grav.
Cred ca atunci cand te-ai oprit sa-ti iubesti partenerul de viata exista sfarsit.
Poate ca juramintele din fata altarului ar trebui sa inceapa cu : "Promit ca in fiecare zi sa aleg sa te iubesc !".
Poti alege zilnic ce sa faci. Sa mergi la  munca zi de zi sau sa mergi ocazional si sa iti pierzi serviciul.
Poti alege sa faci curatenie sau sa amani pe urmatoarele zile si atunci sa vezi ce haos ai in casa .
Poti alege sa mergi la scoala si sa vi cu o nota buna sau sa stai acasa de teama ca nu stii toate lectile.
Viata e plina de alegeri . Uneori le luam pe cele mai bune , alteori  gresim. Una din lectiile importante  invatate in casnicie  a fost : Dragostea este o decizie.
Nu intotdeauna suntem cele mai bune sotii/  cei mai buni soti. Totusi , avem nevoie de dragoste  si atunci.
Poti alege sa nu faci nimic si indiferenta , problemele , neintelegerile sa napadeasca relatia sot-sotie  sau poti alege sa te rogi zilnic pentru intelepciune ca sa fii creativ/a  in a arata sotiei/sotului ca o/il iubesti.
Elizabeth George scria sotiilor in una din cartile sale: "Cu cat investesti mai mult timp si efort ca sa-l iubesti - sa-l slujesti, sa gatesti pentru el(meniurile lui favorite, bineinteles), sa-i calci camasile si pantalonii, sa-i impaturesti hainele si sa le asezi in sifonier, cu atat dragostea ta pentru el creste. Orice fapta si orice gand in folosul lui este o dovada a preocuparii tale iubitoare fata de el. Fiecare meniu pe care il alcatuiesti si fiecare mancare pe care o gatesti gandindu-te la el, fiecare activitate gospodareasca pe care o faci ca sa-i imbunatatesti viata si mediul ambiant , fiecare cuvant tandru de lauda si apreciere pe care il rostesti, fiecare atingere usoara, fiecare rugaciune inaltata catre Dumnezeu pentru el si fiecare zambet cald al tau care aduce bucurie in viata lui este de fapt o declaratie de dragoste din partea ta".
Uneori lasam toate aceastea si ne lasam purtati de trecerea timpului , uitand  ce este important si uitand de a ne ruga pentru familia noastra .
Alege ca astazi si in fiecare zi sa te rogi pentru sotul /sotia  si familia ta!
Alege sa iubesti zilnic, nu ocazional!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu