marți, 23 august 2011

Ti-am spus eu ca ...!



Fiind interesata sa am cati mai multi prieteni,doream sa stiu si ce inseamna sa fii prieten.Cautam moduri si exemple de cel mai bun prieten.Una din dorintele mele era sa scriu o carte despre prietenie,de orice fel si inca mai am aceasta dorinta.
Imi amintesc de vechiul meu caiet cu notite.Gasesti acolo tot ce vrei despre prietenie si prieteni.Citate,ganduri,eseuri,amintiri personale...
Un gand care m-a marcat si il stiu mai mereu,dar cu greu il traiesc :
"Un prieten nu spune : Vezi!Ti-am spus eu ca..!".
Astazi ,trecand anii imi dau seama ca expresia aceasta este tot mai des intalnita la noi.Deci nu mai stim sa fim prieteni.
Fara sa iti dai seama spui asta pentru ca sa scapi de cineva sau sa fii curat in fata cuiva.Daca am gandit intr-un fel sau altul nu,asta nu inseamna ca trebuie sa spui in fata la toti ca tu esti cel mai intelept.Vine la tine un om suparat,plange pe umarul tau si tu ii mai si spui "Ti-am spus eu ca nu faci bine !".In primul rand il faci de ras si se simte chiar si mai rau.
Cand spun cuiva aceste cuvinte imediat imi amintesc si imi pare rau ca nu arat ceilulalt ca il iubesc,ca iau vina sau necazul lui asupra mea.Dar..uneori e prea tarziu..

Un comentariu: