luni, 25 iulie 2011

Pune o vorba buna pentru cel de langa tine


Tabara.Dimineata.Timp devotional.Cugetam la ceea ce ne vorbea Dumnezeu.
Ajuta-i pe cei care trec prin necazuri! Acesta era sfatul care l-am primit.Nu este lucru usor de facut.Trebuie sa te dai pe tine la o parte,egoismul sa dispara,iubirea sa apara si sa se arate.
Poti da o mana de ajutor,dar ce poti face cel mai bine si mai pretios este sa te rogi.Sa te rogi pentru aproapele tau.
Ce frumos este sa te rogi chiar si pentru cei care nu te iubesc!
Dar ce inseamna sa te rogi pentru ceilalti?Un baiat a explicat : "sa pui o vorba buna la Dumnezeu".M-a mirat raspunsul lui,dar chiar e adevarat si intelept.
Te gandesti poate ca ai prea putine persoane pentru care sa te rogi?Vecinii tai sunt putini?
Cred ca inseamna foarte mult sa te rogi chiar si pentru ei,pentru cei care nu te inteleg,cei care au probleme.Poti sa te rogi pe langa membrii familiei tale si pentru membrii bisericii din care faci parte.Poate cineva are de dat un examen,poate trece printr-o suferinta,a pierdut pe cineva.
Daca totusi ti se par acesti oameni putini, cand esti pe strada multi oameni trec pe langa tine !Asa ca daca vezi un om sarac ,roaga-te pentru el!Daca vezi un om bolnav sau care se vede ca nu se simte bine,pune o vorba buna si pentru el!
Prin rugaciunea ta poti face o zi frumoasa cuiva sau chiar o viata .
Roaga-te atunci cand iti amintesti de o persoana!Nu la intamplare a venit in gandul tau.Probabil are cea mai mare nevoie de ajutor.Si poti sa ii intinzi mana adresand catre Tatal tau o vorba buna pentru el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu