luni, 6 august 2012

De la cine avem de invatat ceva?

Cine te enerveaza in ultimul timp ? Ce vietate nu iti da pace ? Poate este singura care ne face sa ne pierdem cumpatul foarte repede . Nici nu ne dam seama cum incepem sa dam din maini , sa ne vaitam si ne dorim chiar moartea ei. Cand te uiti la ea cat e de mica si totusi are putere asupra noastra. Ai ghicit ? E doar o musca. Ti-ai dat seama ca nici nu poti sa te odihnesti din cauza ei .Ai cautat tot felul de metode sa scapi de acest gen de insecte.
Cand privesc oamenii omorand muste , imi vine in gand ceva ce seamana cu ele : limba ,vorbirea noastra .
Micutele insecte au si ceva rau si ceva bun . Le intalnesti exact acolo unde nu vrei: pe mancare, pe pielea ta. Cuvintele spuse uneori sunt cele pe care oameni poate nici nu vor sa le asculte . Limba este un madular mic ,dar cu asa mare putere .Nu ai ce sa faci sa scapi de vorbele urate . Cat ai vrea sa nu mai folosesti cuvinte jignitoare sau sa vorbesti pe cineva de rau tot nu te poti abtine .
Cum este musca de stresanta dimineata cand vrei sa dormi asa poti fi si tu de stresant cand vorbesti si cineva nu are nevoie de cuvinte , ci de solutie.
Insecta are totusi si ceva bun . Te poate trezi cand ai uitat sa pui ceasul sa sune sau nu te lasa sa te odihnesti cand ai destula munca de terminat . Mereu iti incearca rabdarea , deci poti sa inveti chiar de la ea .
Prin vorbirea ta , poti ridica un suflet, poti binecuvanta si sprijini. Oamenii pot invata de la tine.
Atunci cand ti s-a luat de muste incepi sa dai cu spray sau sa le omori . Dar cu limba ce poti face? Nu o poti imblanzi usor si din cauza ei poti ajunge singur, dispretuit. Ai grija ce vorbesti!
"Pazeste-ti limba pentru ca inima ta sa se lumineze."