luni, 6 august 2012

De la cine avem de invatat ceva?

Cine te enerveaza in ultimul timp ? Ce vietate nu iti da pace ? Poate este singura care ne face sa ne pierdem cumpatul foarte repede . Nici nu ne dam seama cum incepem sa dam din maini , sa ne vaitam si ne dorim chiar moartea ei. Cand te uiti la ea cat e de mica si totusi are putere asupra noastra. Ai ghicit ? E doar o musca. Ti-ai dat seama ca nici nu poti sa te odihnesti din cauza ei .Ai cautat tot felul de metode sa scapi de acest gen de insecte.
Cand privesc oamenii omorand muste , imi vine in gand ceva ce seamana cu ele : limba ,vorbirea noastra .
Micutele insecte au si ceva rau si ceva bun . Le intalnesti exact acolo unde nu vrei: pe mancare, pe pielea ta. Cuvintele spuse uneori sunt cele pe care oameni poate nici nu vor sa le asculte . Limba este un madular mic ,dar cu asa mare putere .Nu ai ce sa faci sa scapi de vorbele urate . Cat ai vrea sa nu mai folosesti cuvinte jignitoare sau sa vorbesti pe cineva de rau tot nu te poti abtine .
Cum este musca de stresanta dimineata cand vrei sa dormi asa poti fi si tu de stresant cand vorbesti si cineva nu are nevoie de cuvinte , ci de solutie.
Insecta are totusi si ceva bun . Te poate trezi cand ai uitat sa pui ceasul sa sune sau nu te lasa sa te odihnesti cand ai destula munca de terminat . Mereu iti incearca rabdarea , deci poti sa inveti chiar de la ea .
Prin vorbirea ta , poti ridica un suflet, poti binecuvanta si sprijini. Oamenii pot invata de la tine.
Atunci cand ti s-a luat de muste incepi sa dai cu spray sau sa le omori . Dar cu limba ce poti face? Nu o poti imblanzi usor si din cauza ei poti ajunge singur, dispretuit. Ai grija ce vorbesti!
"Pazeste-ti limba pentru ca inima ta sa se lumineze."

2 comentarii:

  1. Buna. As dori sa stiu daca ai fi de acord sa pui un banner cu site’ul meu la tine pe blog iar eu te adaug la lista mea de bloguri la care lucrez. Daca esti de acord astep sa imi raspunzi pe email: deneclintit@yahoo.com
    Fii binecuvantat! Site’ul meu este www.neclintit.com

    RăspundețiȘtergere