vineri, 10 februarie 2012

Cautand ce e gresit la altii...dar uitand ceva important!


Nu stii de ce lumea nu te mai accepta ?Vrei sa fii apreciat de cei din jur si nu stii cum ?
Inainte de a afla un raspuns ,intreaba-ti inima : De cate ori nu ai dat un mesaj doar pentru ca l-ai primit ?De cate ori nu ai oferit un cadou unui prieten ,doar pentru ca ti-a daruit si el ?De ce accepti invitatia petrecerii pentru ziua de nastere doar a colegului care a venit la tine ?Nu spui "te iubesc"  doar celor care iti spun aceste doua cuvinte ?Nu mergi la plimbare doar cu cine te accepta si te asculta ? Iti amintesti de cate ori te-ai plans la vecinul doar pentru ca s-a plans si el la tine de multe ori  ? Ai ajuns sa fii prieten doar cu cine iti este prieten .De cate ori nu ai vorbit si vorbeai singur si vazand asta , te-ai suparat si ai promis ca nu vei mai spune nimic persoanei respective ?Ai facut sa rada doar pe cei care ti-au fost alaturi in suferinta . Ai stat langa cel ce stii ca are ce sa iti ofere apoi . Iubesti doar ce vezi frumos .Ranesti pe cel ce te raneste si ignori persoanele inainte sa iti intoarca ele spatele .Te interesezi de viata cuiva doar cand ai nevoie . Nimeni nu iti poate spune ceva pentru ca stai sa te plangi ca tu mereu suferi si nu stii de ce ti se intampla atatea nedreptati. Dai un pahar cu apa doar celui ce stii ca ti-l va da inapoi . Te gandesti inainte : "Oare voi primi ceea ce i-am dat?" . Traiesti cu aceasta boala a stresului ,dorind sa stii ca tu vei fi mereu cel care castiga .
Gata! Opreste-te ! Te-ai gandit destul !
Nu e timpul sa si iubesti ,chiar daca nu esti iubit ? Nu a venit timpul cand esti gata sa suferi pentru cel de langa tine , chiar daca lui nu ii pasa? Ce vrei sa mai faci ? Sa ajunga toti asa cum iti doresti tu ? Ceea ce faci ,ceea ce dai nu ti se vor intoarce inapoi mereu . Intereseaza-te chiar si de cel caruia a uitat complet de tine .Vorbeste cu cel care nu te-a iertat inca pentru greseala facuta . Simte impreuna cu cel caruia nu ii pasa de problemele tale . Pune-i pe altii in locul tau . Tu ai fost destul pe locul intai . Cat mai vrei sa mai poposesti pe acest drum ? Intelege problema prietenului tau , chiar daca tu ai mult mai multe probleme .Zambeste cu cel ce este fericit , chiar daca inima ta plange . Iubeste si pe cel care te uraste si nu ii place sa fie in compania ta . Accepta tot ce este greu !
Acum ai primit raspunsul ? Esti multumit de ce este in inima ta ? Mai ai curajul sa spui ca tu nu esti apreciat de ceilalti ? Cum sa fii daca tu nu oferi iubirea si aprecierea pentru ceilalti ? Tu esti problema , nu ei !Tu stai in calea ta !
Rezolva-ti problemele cu ceilalti, doar iubindu-i !
Nu mai rasplati cu aceeasi moneda , chiar daca este de aur , chiar daca este de fier! Ai grija si cum o arunci , cu toata ura sau cu blandete o asezi in mana celuilalt !

imagine preluata de pe : www.resursecrestine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu