luni, 10 octombrie 2016

Cand vei fi fericit?



De ce suntem tentati sa ne gandim la viitor? De ce asteptam momente care ni se par extraordinare si cand suntem la fata locului nu suntem multumiti? Viitorul nu-i solutia pentru fericirea noastra. Asa usor uitam de lucrurile mici din viata noastra care ne pot aduce multa bucurie!
Fii multumit pentru ce ai acum! Multumeste pentru un zambet de copil, pentru un gangurit, pentru culoarea frumoasa a unei flori, pentru un sarut pe frunte! Poza cu o persoana care nu ai mai vazut-o de mult timp sa fie motivul pentru care sa multumesti ca ai cunoscut-o. Ca ai ochi cu care sa vezi si sa poti sa citesti o carte, este o minune. Bucura-te daca ai planuri pentru viata ta ! Asta inseamna ca ai un scop. Nu smartphonul cel mai scump da la o parte tristetea. Concediul in cea mai indepartata tara nu iti aduce linistea deplina.Te poti bucura chiar si pe o banca. A fi implinit nu inseamna sa ai masina cea mai scumpa si o casa noua.
Zambeste cand vezi o mana care te saluta! Insenineaza-ti fata cand asculti un cantec  din copilarie! Invata de la frunzele care cad toamna ca  viata este scurta! Asa ca ...fii fericit pentru ceea ce ai azi, chiar si pentru cele mai nesemnificative lucruri!
Daca nu gasesti motive pentru care sa fii multumit, tristetea iti va invalui fata. Cand ai inima plina de lauda la adresa lui Dumnezeu, ai si bucurie. Poate iti spui mereu : Ce bine o sa fie cand ...! (voi avea o familie, voi avea bani suficienti , copiii vor creste ,etc). Exista insa o problema : acestea nu functioneaza .
Kerry & Chris Shook au scris in cartea  -Daca mai ai doar o luna de trait - : "Daca pentru a fi fericit , trebuie sa te muti cu un centimetru mai incolo fata de locul unde te afli acum, atunci nu vei fi niciodata fericit. Pentru  ca oriunde vei merge tu , acolo va fi si eu tau nemultumit. Problema nu tine de ce se afla in exterior, ci de ce se afla in interior."
Vei fi fericit, multumind!