joi, 30 iulie 2015

1001 motive

Ai putea avea sute de intrebari.. Gasesti la orice pas un motiv de nemultumire , de intristare . Poate ca prietenii nu sunt ceea ce ai vrea sa fie . Te intrebi de ce locul de munca este asa greu . Parca toti din jurul tau merg in sens invers .Esti framantat de  viata care trece  pe langa tine.  Familia nu  este ceea ce visai odinioara. Copiii  aleg sa isi traiasca viata complet diferit de ceea ce i-ai invatat. Sotul nu te intelege. Biserica si-a schimbat principiile si credinta. Totul este de forma.  Concediul  a fost taiat de pe lista prioritatilor.Orice persoana  intalnita te molipseste cu oboseala si tristete.  Nu  gasesti motive pentru care  sa zambesti .
Poate ai 1000 de motive de ingrijorare, dezamagire , tristete. Te inteleg . Asa este. Dar cu ce te ajuta sa cauti toate motivele pentru care viata ta este plina de amaraciune? Cu ce ii va ajuta pe cei din jurul tau sa asculte de fiecare data oftarile si nemultumirile tale? Toti sunt plini de suferinta si nu vor simti bucurie in ceea ce le spui . Atunci vei semana cu ei.
Cum se spune ca zambetul este molipsitor , asa este si cu tristetea . De cate ori nu ai zambit cuiva si cand ai plecat de langa el  aveai inima mahnita de toate supararile lui?
Gandindu-te la tot ceea ce ai in viata ta , probleme si necazuri , se merita sa  faci ceva  ce prea putini fac . Alunga  nemultumirile ! Te distrug pe zi ce trece si viata ti se va parea plictisitoare .Intr-o zi iti vei da seama ce ai pierdut cautand sa plangi pentru fiecare palma primita .
Daca consideri ca ai 1000 de motive sa fii bosumflat , sunt sigura ca ai 1001 motive sa fii multumit . Exista intotdeauna cel putin un motiv in plus de bucurie si de multumire .
Incepe sa le cauti si vei fi uimit de cata dragoste are Dumnezeu pentru tine !