marți, 26 mai 2015

astazi, nu maine!

Oare de ce apreciem oamenii dupa ce pleaca? De ce lasam sa treaca anii pentru a gasi tot ce e mai frumos intr-un om? De ce nu ii soptim la ureche sau sa tipam sa stie toata lumea ce bun e omul acela? De ce tipam si trambitam pe toate ulitele tot ce e mai rau din el? Si dintr-o data cand nu mai e ii plangem de mila si ne minunam cat de bun a fost.
Cum ar fi sa se barfeasca cu vorbe calde si minunate despre cine este "x" sau "y"?
Pretuieste oamenii astazi,nu maine! Incearca sa le acoperi greselile si sa arati tot ce e mai minunat din cineva!

luni, 4 mai 2015

Cand alegi rasplata?

De ce iti este greu sa dai ajutor?De ce tot privesti la faptele tale si te minunezi de ceea ce faci?
Ai obosit sa faci bine? Se vede asta din privirea ta, din vorba rostita cu mandrie .Ochii iti sunt plini de suparare .Incerci din rasputeri sa te controlezi. Dragostea s-a racit sau vrei ca mandria sa creasca? Ajutorul dat astazi maine poate fi uitat , dar prietenia ta inseamna mult si ea nu se uita usor.
Nu vei simti durere, greutate in ceea ce faci, daca alegi dragostea si bucuria sa umple inima ta.
Cineva spunea ca isi doreste sa nu mai ajute pe vreun om daca nu face totul cu dragoste. Cred ca cel pe care il ajuti se simte cel mai fericit cand vede ca nu esti o povara pentru el . Nu ajuta pentru a fi ajutat, ci ajuta avand ochii atintiti spre rasplatirea de la Domnul .Oare nu vei fi mai fericit si nu te vei simti mai implinit ca cineva sa iti spuna : "Domnul sa te rasplateasca pentru ceea ce ai facut" ? De ce cauti mai mult aprecierea oamenilor si nu cauti sa aduni pentru cer comori? Vrei sa te bucuri pe pamant de rasplata ? Ce alegi?
Daca ar fi tine Domnul contabilitatea la momentele in care ne ajuta, am auzi : Nu meriti nimic!
Fii un ajutor pentru cel in nevoie ! La vremea potrivita vei strange rod.
"Este o diferenta enorma intre a fi prietenos cu cineva pentru ca este spre avantajul tau si a fi prietenul cuiva" spune John Ortberg.