joi, 26 iunie 2014

Fragment din "Devenind femeia visurilor lui" de Sharon Jaynes

 Doamne, ajuta-ma sa fiu rabdatoare. Ajuta-ma sa fiu buna. Ma rog sa nu mai fiu invidioasa pe cei care par sa aiba casnicii mai fericite si soti care le ajuta mai mult la gospodarie si sunt atenti si mai romantici. Ma rog sa nu fiu ispitita sa ma inalt pe mine si sa-l injosesc pe sotul meu. Doamne, ma rog sa nu fiu o sotie mandra, care refuza sa asculte de sotul ei, care trebuie sa aiba intotdeauna ultimul cuvant, care crede ca modalitatea ei de-a face lucrurile este intotdeauna mai buna. Ma rog sa nu fiu nerespectuoasa cu sotul meu, prin comentarii taioase, prin dezinteres fata de nevoile lui, si sa nu fiu nerecunoscatoare pentru tot ceea ce face si ceea ce este, ci sa-l tratez cu respectul si onoarea pe care o merita regele in castelul lui .
Ma rog  sa nu imi slujesc doar nevoile mele, intotdeauna punand mai presus de toate ceea ce este mai bine pentru mine, ci sa ma gandesc ce ar fi mai bine pentru sotul meu. Ma rog sa nu ma aprind iute la manie, sa nu tin supararea in mine, sa nu tin socoteala raului facut, sa nu caut modalitati de a-mi lua revansa, si sa nu-mi folosesc limba ca pe o arma prin care sa fac raul. Ma rog sa nu ma bucur si sa nu spun "ti-am spus eu" atunci cand lucrurile nu decurg asa cum se asteapta sotul meu.
Si Doamne, mai presus de orice altceva, ma rog ca sotul meu sa vada in mine cea mai devotata admiratoare a lui, care doreste sa se bucure impreuna cu el in victoriile lui, mari si mici. Ca el sa vada in mine acea persoana care tanjeste sa protejeze casnicia si dragostea noastra. Ajuta-ma sa creez un mediu calduros si care inspira dragoste, in care el sa se simta in siguranta, dorit si apreciat. Ma rog sa-mi dai rabdare atunci cand lucrurile iau o intorsatura nefavorabila. Ajuta-ma sa nu permit ca in mintea mea sa intre vreodata cuvantul "divort" sau sa-mi stea pe limba. Doamne, stiu ca dragostea nu va pieri niciodata si ca Tu nu ne vei dezamagi niciodata. Umple-ma cu Duhul Tau cel Sfant si da-mi puterea de a trece prin incercari si sa-l iubesc pe sotul meu asa cum Tu doresti ca eu sa-l iubesc - pana cand moartea ne va desparti. In Numele lui Isus. Amin.