vineri, 27 ianuarie 2012

Ninge ..si de ce sa nu ma bucur ?

Imi place zapada . Si de ce? Pentru ca zapada ma inspira . Imi da curajul sa fiu eu insumi .Ma face sa rad ,sa strig , sa cant . De fapt ,ma ajuta sa zambesc ,chiar sa rad. Zapada ma face sa simt ca am in mana un dar de la Dumnezeu asa de natural  si de minunat .Il simt pe El in fiecare fulg care ma atinge . Este frig ,foarte frig , dar acest lucru nu ma face sa uit de ceea ce vad in jurul meu .Totul este alb .Cum sa nu te bucuri cand faci primii pasi in zapada proaspat asternuta ?
Cand  o vezi sclipind cum sa nu iti sclipeasca si tie ochii de fericire ?Uiti de ger si de vantul care iti bate in fata .
Aerul proaspat il simt cu putere.Ma face sa stiu ca sunt sanatoasa daca ii pot rezista. Deci ..am motive sa ma bucur ?
Cu timp in urma ,meditam la cuvintele Domnului care spun ca ne va face mai albi decat zapada. Daca zapada este foarte alba ,inseamna ca inima noastra straluceste de curatire ?
Vreau sa stau in zapada ,sa intind bratele si sa fac un "ingeras".Vreau sa privesc spre cer si sa ii soptesc ca imi iubesc Creatorul .
Nu vreau sa mai ma plang ca este ger , ma ud si racesc .Vreau sa ma bucur de acest dar frumos pe care l-a dat Dumnezeu pentru mine si pentru tine.
Zambeste atunci cand ninge !Ai motive !

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tanarul care surprinde prin tinta aleasa

Pentru ce lupti ? Pentru ce te zbati sa cunosti mai multe despre Dumnezeu? De ce doresti sa faci mai multe pentru El ? De ce ai ales sa umbli pe calea cea stramta?
Exista o rasplata la sfarsit .Pentru ea alergi? Nu este gresit sa te gandesti la rasplata care o vei primi cand vei ajunge in Cer. Esti si tu ca Moise ? Ai "ochii pironiti spre rasplatire" ?
Cand ai o tinta esti tot mai aproape de Dumnezeu .Doresti sa te lipsesti mai tare de El pe zi ce trece! Fiind asa iei decizii intelepte. Clipa de clipa te lupti pentru biruinta si incerci sa fii diferit de lume .
Esti bucuros chiar si in circumstante grele. Faci si lucruri care nu atrag popularitatea . Poate iti este greu sa fii dispretuit de ceilalti , dar lucrezi pentru o rasplata. Astfel privesti moartea cu ochi diferiti , astepti cu drag revenirea Domnului Isus si doresti sa imiti exemplul fiintelor ceresti laudand pe Dumnezeu .

-subiect de discutie tabara 2011-2012

miercuri, 11 ianuarie 2012

"In spatele oricarui produs , exista munca ."



In spatele zile de astazi , exista un trecut din care ai tot invatat cum sa fii pana in prezent . In spatele unei case , exista o munca facuta de multi oameni priceputi . In spatele unei mancari , exista o bucatareasa care a gatit din greu. In spatele unei iubiri , exista o poveste .In spatele oricarui film este cineva care cauta idei pentru a scrie un scenariu .
Toate lucrurile si tot ce se intampla in jurul tau are ceva in spate. Cineva munceste ca sa existe un anumit lucru care pentru tine ti se pare usor de realizat . Poate ca tu tot esti nemultumit de tot ceea ce primesti . In spate exista muncitori , timp , unelte , utilaje , masini , bani si multe alte lucruri .
Daca acestea nu ar exista ar insemna ca toate lucrurile se fac batand din palme ? Gandeste-te ca si haina care o porti a costat ceva mai mult decat simplii bani care i-ai dat vanzatoarei .
Am invatat aceste lucruri cand am auzit o profesoara spunand :"In spatele oricarui produs , exista munca ."  
Iar apoi m-am intrebat : "In spatele oricarui om , ce exista ?"
Nu este o simpla intrebare .Exista un proces care nu stii cat dureaza , nu ii cunosti felul . Cand acest timp al unui om se termina , ce ramane ?

vineri, 6 ianuarie 2012

Ce fel de curiozitati ai ? - subiect de discutie tabara 2011-2012

Ai observat ca mult timp din viata ta esti curios?Poate zilnic ai curiozitatile tale si stresezi oamenii cu intrebari . Sau nici nu mai intrebi. Doresti sa afli singur. O intrebare sau dorinta de a cunoaste ceva nou duce la alte intrebari. Nu este gresit sa fii curios.
Depinde de felul curiozitatilor tale. Cand erai mic doreai foarte mult sa vezi de ce se intampla unele fenomene sau cum erau formate lucrurile. Stricai totul si cand doreai sa refaci nu mai stiai. Si atunci erai suparat ca jucaria de acum nu semana cu jucaria care ai primit-o.
Ai crescut si viata ta s-a schimbat si prin felul de intrebari pe care le ai . Vrei sa aflii ce inseamna viata cu adevarat ,sa  fii apreciat si iubit , sa gusti fericirea si tot ce ti se pare frumos . Esti curios. Ai avut parintii care nu ti-au oferit ceea ce vezi la prietenii tai. Te gandesti : "Ce e rau ca sa incerc?"
O curiozitate aduce urmarile sale . Curiozitatile tale de putine ori pot fi bune .Ne intereseaza mai mult ce este in afara noastra. Cautam pacatul , fara sa ne dam seama. Ce curiozitati ai ? De ce sa nu te intereseze mai mult cum este Dumnezeu si ce vrea El pentru viata ta?
Ai grija ce fel de noutati vrei sa afli !

joi, 5 ianuarie 2012

Tanarul care impresioneaza - subiect de discutie tabara 2011-2012

Esti un  tanar care impresioneaza prin frumos? Nu faci ce fac si ceilalti de langa tine. Oamenii vad ceva diferit la tine si recunosc ca Dumnezeu este cu tine si toate iti merg bine. Nu esti rusinat de ceea ce crezi . Esti smerit chiar daca nu esti in suferinta . Multumesti si pentru cea mai grea ispita . Stii ca dincolo de ochii tuturor exista Dumnezeu care vede fiecare pas al tau .
Ai curajul de a marturisi un Dumnezeu si o religie adevarata bazata pe credinta! Nu doresti sa pacatuiesti. Pacatul pentru tine este accident , nu dorinta . Ai teama de Domnul. Traiesti nu pentru a multumii oamenii , ci a fi placut de Dumnezeu.
Arati ca te-ai schimbat . Chiar daca nu intelegi planurile Domnului , accepti ca este voia Lui chiar si cand e greu. Ierti si ai aceasta putere. Iubesti pe cei din jur , chiar si pe dusmani .
Nu impresiona negativ prin gesturi si actiunile tale  . Nu iti doresti ca Dumnezeu sa conduca viata ta si astfel sa influentezi prin frumos ?