marți, 27 decembrie 2011

Ce detergent folosesti?


Intr-o spalatorie sunt multe feluri de detergenti si alte lucruri care sunt necesare pentru a curata , a spala hainele si tot ce este adus acolo.
De multe ori , traim cu impresia ca viata si inima noastra au nevoie sa fie duse la "spalatorie" . Dar nu facem acest lucru . Ni se pare ca pretul poate fi prea mare. Avem greseli pe care le purtam cu noi , care ne murdaresc si ne face sa ne simtim ciudat . Adaugam putin parfum . Ne uitam in oglinda si vedem un om elegant , dragut . Mergem mai departe . Cand se mai intampla ceva , ne mai luam niste ochelari ,niste haine de firma si am plecat la drum. Nimeni nu ne va recunoaste .
Dar cand nu mai avem incotro si observam ca lumea s-a obisnuit cu noi fugim la "Spalatorie" .
Cu mainile inclestate , parca nu vrem sa fim curati . Avem un sentiment ciudat.
Ne spalam cu balsam , nu altceva . Credem ca detergentul ne face rau .Parca e mai frumos cand folosim balsamul (niste prieteni noi care ne inteleg). Se plictisesc si ei de aerul inchis si posomorat .
Vezi ca nu ai ce face , folosesti un inalbitor . Te duci la cineva care sa-i marturisesti ca ti s-a luat de viata ta . Acesta iti spune ca  te intelege si atat .Tu te simti mai bine si simti ca niste pete au fost date la o parte.Dar restul ...?
Iti dai seama ca nu mai ai nici o solutie si ai prapadit tot ce era in spalatorie . Vezi ceva care a fost acolo numai ca ti-a fost teama sa il folosesti . Il iei in mana si tremuri . Incepi sa plangi si regreti .
Detergentul - Sangele Domnului Isus te spala de tot pacatul din viata ta , de tot ce a fost urat si murdar .Nu dureaza mult.
In final esti curat .Ai o viata noua , o inima curata ca zapada .Toti vad schimbarea ta. Nu mai e nevoie de adaugat parfum ,deja in urma ta lasi cel mai minunat parfum al iubirii.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Mai ia o pauza!


Sunt in autobuz . In dreapta mea este o mama care incearca cu greu sa isi tina cei doi copii. Aglomeratie si copiii sunt agitati . O roaga pe fetita sa fie tinuta in brate , dar refuza .Ii place sa stea langa toti oamenii si sa nu aiba stabilitate? Nu inteleg . Fetita se bucura de drum si tot vorbeste cu entuziasm de "marele magazin" care il va vizita si unde se va juca cu mingi colorate .
Zambesc si eu la cuvintele ei pline de farmec. Oboseste si usor ,usor nu o mai aud . Mama ei o ia in brate ,dar ea tot tipa ca doreste sa stea in picioare . Chiar ii spune ca ii este cald daca sta in bratele ei . Nu mai are rabdare .
Ma gandesc.. asta nu-i incapatanarea care o arat de multe ori si eu ?
De cate ori pe drumul meu nu am vrut sa merg ca in fiecare zi ? Si doream sa stau dreapta , in picioare . Eram data intr-o parte si in alta si cand Dumnezeu imi spunea sa stau pe scaun , ma incapatanam si nu ascultam . De cate ori nu ti-a spun Domnul : "Opreste-te! Mai ia o pauza! Ai nevoie sa stai pe scaun ca sa te indrepti iarasi! Spatele tau nu mai este ca inainte! Te-ai cocosat! Nu vezi ca ai obosit? " ?
Transpirat , ii raspunzi : "E mai bine sa stau sa ma vada toti! E mai frumos cand fac ce imi place mie ! " . Te gandesti la ce te asteapta si parca uiti putin de drumul greu . Daca faci o pauza , crezi ca nu vei mai ajunge la timp sau nu va fi asa de frumos cum iti imaginezi!
Intr-un final ajungi pe scaun , pentru ca nu e nimic cum vrei tu , ci cum vrea Creatorul tau! Cand esti odihnit , atunci te vei ridica iarasi, ca sa lasi locul altcuiva !