miercuri, 31 august 2011

Am invatat de la tine ...


De ce asteptam de la altii schimbarea dintr-odata?Uitam ca noi am invatat odata ce este schimbarea.Uitam ca trebuie timp si vointa.Judecam pe altii ca nu se schimba cand promit.Uitam ca nu poti singur sa te schimbi.Ai nevoie de Dumnezeu,de prieteni si sprijin.Ne consideram prea sus fata de altii.Dorim sa ii vedem diferiti,doar pentru bucuria si binele care ar putea sa ni-l faca.
Ne pasa de ceilalti,dar nu mai avem credinta ca se vor schimba.Poate ca ne rugam pentru ei si ne dorim din toata inima ,toate facandu-le intr-un mod egoist.Dorim atat de multe de la altii si noi nici macar ceva sa dam pentru a face ceva nou.
Iti aduci aminte cand ti-ai dat seama ca trebuie sa te schimbi de ceea ce esti tu,de comportamentul tau,de gandurile tale?
A urmat un drum lung de transformare.Nu a fost usor.Ai cazut,dar te-ai ridicat.A doua zi,ai alunecat,iar mai apoi tot te indoiai,pana ai ramas neclintit la multe furtuni.Acum iti amintesti acest drum lung?
De astazi,vreau sa cred in schimbarea ta!

Am scris aceste randuri dupa ce un prieten m-a intrebat: "Crezi ca cineva se poate schimba asa dintr-odata?".


vineri, 26 august 2011

Este suficienta slujirea?

Slujirea..Unii oameni cred ca nu este pentru ei,ca nu sunt in stare sa faca asa ceva.
Cu timp in urma,credeam ca pentru Dumnezeu trebuie sa faci numai lucruri grele cum ar fi sa mergi ca misionar in tari in care credinta nu este acceptata si poti sa mori oricand.Crezi si tu ca Dumnezeu cere lucruri foarte grele ?Nu stiu daca ai auzit la cineva spunand asta dar cu El nu e asa.
Incepi sa Il slujesti pe Dumnezeu prin rugaciune si relatie personala cu El.Incepi prin ascultare.Ca sa ajungi sa fii pe campul de lupta trebuie mai intai sa treci pe la picioarele Lui si sa stai sa asculti fiecare cuvant care ti-l spune.
Crezi ca e suficient sa spui la oameni de Dumnezeu si tu nici macar sa nu Il cunosti ca Dumnezeu al tau ?Zilele trecute auzeam cum un om invita un prieten la Biserica.Raspunsul la care nu ma asteptam a fost : "Intai arata ca esti tu pocait si apoi poate ma vezi si pe mine!".Arata oamenilor daca esti crestin cu adevarat si apoi spune-le de pocainta.
De multe ori avem impresia ca Dumnezeu este multumit de noi doar daca ne facem datoria in Biserica,daca ajutam pe cineva,cantam in cor si mai mergem din cand in cand la un batran,la o familie saraca.
Iti amintesti de cele 2 surori: Maria si Marta?Maria statea la picioarele Domnului si Marta se ingrijea prin casa,mancare.Oare nu era bine ce facea Marta?Ba da.Dar ea nu si-a ales ce era mai important,sa il asculte pe Domnul Isus si mai apoi sa slujeasca.
Nu este suficienta slujirea.Trebuie si ascultare,supunere fata de Dumnezeu.Trebuie sa ai legatura cu El,sa stai langa El si sa traiesti viata supusa.Mai intai asculta si apoi slujeste!

marți, 23 august 2011

Ti-am spus eu ca ...!



Fiind interesata sa am cati mai multi prieteni,doream sa stiu si ce inseamna sa fii prieten.Cautam moduri si exemple de cel mai bun prieten.Una din dorintele mele era sa scriu o carte despre prietenie,de orice fel si inca mai am aceasta dorinta.
Imi amintesc de vechiul meu caiet cu notite.Gasesti acolo tot ce vrei despre prietenie si prieteni.Citate,ganduri,eseuri,amintiri personale...
Un gand care m-a marcat si il stiu mai mereu,dar cu greu il traiesc :
"Un prieten nu spune : Vezi!Ti-am spus eu ca..!".
Astazi ,trecand anii imi dau seama ca expresia aceasta este tot mai des intalnita la noi.Deci nu mai stim sa fim prieteni.
Fara sa iti dai seama spui asta pentru ca sa scapi de cineva sau sa fii curat in fata cuiva.Daca am gandit intr-un fel sau altul nu,asta nu inseamna ca trebuie sa spui in fata la toti ca tu esti cel mai intelept.Vine la tine un om suparat,plange pe umarul tau si tu ii mai si spui "Ti-am spus eu ca nu faci bine !".In primul rand il faci de ras si se simte chiar si mai rau.
Cand spun cuiva aceste cuvinte imediat imi amintesc si imi pare rau ca nu arat ceilulalt ca il iubesc,ca iau vina sau necazul lui asupra mea.Dar..uneori e prea tarziu..

luni, 22 august 2011

Unde caut dragostea Ta?


Dumnezeu e prea departe de noi si tot timpul dorim sa facem ceva ca El sa ne tina de mana.Asta gandim noi adesea.
Mergem mai mult la biserica,dorim sa citim mai mult,sa ne rugam,sa mergem in locuri unde sa vorbesti numai de El.Aceste lucruri le facem de placere sau doar ca pe o datorie.Numai stim ce inseamna sa traiesti o viata in relatie cu Dumnezeu.Ne-am obisnuit sa spunem doua,trei cuvinte catre El,iar apoi sa il lasam in coltul camerei.Nu mai stim sa simtim ca ne vorbeste si El.Consideram ca avem un Dumnezeu viu si adevarat,dar pentru multi e chiar mort.
Stii cand mergi la mormantul cuiva sa plangi si sa-i vorbesti ce mai facut,ce te doare si sa-i spui ca ii simti lipsa ?Cam asa facem noi cu Dumnezeu.
Venim la El sa ne plangem si uitam ca e chiar langa noi si ne asculta cu adevarat,ca ne mangaie si ca fiecare lacrima o sterge.Uitam asta!
Am uitat chiar sa mai ascultam vocea Lui!Nu iti trebuie mult sa faci asta.El nu iti cere niciodata ceva prea greu!
Ascultam la ceilalti ,la vorbele lor urate,ne suparam pentru greutatea lor.Ce e mai important uitam.Cuvintele cele mai minunate care vin din partea Lui parca nici nu le auzim.
Unde mai cautam noi dragostea lui Dumnezeu ?