marți, 22 februarie 2011

Dragostea


Dragostea este turnata in inimile noastre,dar de ce nu se vede?(Romani 5:5)
Din pricina pacatelor,dragostea se va raci.Deci exista DRAGOSTE.Daca inima nu este curata ,nu iubim pe aproapele nostru.Ne iubim doar pe noi.
Cand iubesti,ai bunatate!Cand iubesti,te dai pe tine de o parte!Dragostea se cheltuieste!Dragostea arata fapte bune!Sa te uiti la foloasele altora=sa cheltuiesti dragostea.
Cea mai mare dragoste este iertarea.
A iubi inseamna a face pe cineva fericit chiar daca tu plangi.Aceasta este iubirea lui Dumnezeu,care avea o inima franta ,dar ne-a facut pe noi fericiti.
A iubi inseamna sa fi puternic.Dragostea se manifesta prin fapte!
TRAIESTE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU!

20.02.2011,Mioveni

sâmbătă, 19 februarie 2011

Incurajeaza!


De multe ori nu imi dau seama ca persoanele care-mi sunt alaturi au nevoie de ajutor,au nevoie de mine!Imi povestesc anumite intamplari si eu tot povestesc despre mine.Ascult.Poate spun :"Aaa..!Nu stiam!".."Imi pare rau!" si atat.
Orice om are novoie de mai mult.Are nevoie de o mana care sa il ridice,de o voce care sa ii sopteasca ceva bun,ceva folositor.Si copii au nevoie.Cand vorbesti cu ei si le spui ceva care nu oricine le spune,te vor asculta cu mare atentie.
"Dumnezeu te iubeste!" sau "O sa ma rog pentru tine!" sunt cuvinte care te ridica.Cuvinte ce inalta sufletul.Indeamna pe cineva sa se roage c
hiar cand are cea mai mica problema.Spune-i ca rugaciunea are mare putere.Cand e trist explica-i cum sa vada maretia lui Dumnezeu chiar si in tristete.Da-i exemple din viata ta sau celor cunoscuti.Povesteste cum il vezi pe Dumnezeu in viata ta in anumite situatii.Nu folosi cuvinte grele.Vorbeste pe intelesul lui.Si incearca sa il pui pe primul loc pe el,iar mai apoi pe tine.
Tu ai puterea sa influentezi viata celor din jurul tau!Incurajarea ta poate aduce o schimbare,dand o noua directie!Dar este greu sa-
i incurajezi pe oameni daca nu stii de ce au nevoie.Vezi cum poti sa-i ridici!

duminică, 13 februarie 2011

Pentru tine,draga mea!


Ceva nou .Cauti .Urmaresti .Iti imaginezi .Compari cu ce ai mai avut .Cantaresti lucrurile.Esti si pesimista si optimista..Probabil iti faci si o lista .Cam mare ..Nu poti sa tai nici unul din puncte.Privesti in jurul tau.Hmm..cam ciudat .Nu vezi nimic care sa iti placa .Parca toti nu sunt facuti speciali dupa tiparul tau .Tot cauti cu disperare .Vezi o pereche si te gandesti daca ei se iubesc eu nu pot avea parte de iubire ..
In mintea ta il ai deja pe "fat-frumos".Intalnesti pe
cineva si deja ii dai puncte in functie de lista ta.Doar 4 din dorintele tale le indeplineste ?Nu .nu poate fi "unicul".Continui.Gasesti altul cu 9 puncte si dintr-o data te-a dezamagit.A fost doar o minciuna .
Speri,dar te lasi de asta.Nu e dragostea pentru tine .
Apare ziua indragostitilor si tu nu ai prieten .Ti se pare ceva urat .Nu vei primi nimic .Prietenele tale sunt deja la intalnire.oo..Si ce te mai chiunui .Iti spui :"Nu stiu ce e dragostea !"
Dar nu te-ai gandit.oare este timpul ?
"nu starniti ,nu treziti dragostea ,pana nu vine ea."
Cam greu.Dar fericit este cel ce rabda pana la capat.Nu mai visa la dragostea ce se gaseste numai in filme .Asteapta si lasa lista goala.Dragostea nu vine dupa cum iti doresti tu .

Orice lucru isi are vremea lui!

vineri, 11 februarie 2011

In lume,dar nu din lume

Satan te face numarul 1 ,dar nu iti spune unde.
NU lasa ca lumea sa te modele dupa standardele ei.Dumnezeu are proiectul vietii tale. Am fost creati sa fim diferiti in lume.Daca te consideri crestin,dar nu ai o nastere din nou te chinui degeaba in mediul in care toti stiu ca esti crestin.Alege sa traiesti in lume ca fiind diferit.Esti singurul crestin din clasa sau la serviciu?ce lucruri diferite faci tu?
Intr-o camera avem mai multe becuri care nu se aprind.Doar unul lumineaza .Cu acea mica lumina vei putea sa mergi prin camera.Lumina nu va fi atat de puternica cum ar fi fost daca toate becurile ar merge,dar va fi totusi lumina.Aceasta lumina este importanta.
Nu te lasa prostit de promisiunile lumii.Ceea ce faci arata cine esti.Nu trai dupa regulile unei religii.Chiar daca persoanele din jur vor rade de tine ,nu uita ca te vor aprecia.


subiecte de discutie copii februarie 2011 tabara Badeni.

duminică, 6 februarie 2011

Cand totul e o proba


Pentru prima oara am vazut cu adevarat pentru mine cum Dumnezeu face totul din nimic.Poate ca nici nu speri la ceea ce Domnul iti da.Am auzit de multe ori ca primim incercarcari cu un scop.Dar mi-am dat seama ca si binecuvantarile le primim cu un anumit scop.Nimic nu-i la intamplare.Totul e o proba.La inceput ma gandeam :"Voi trece peste?Voi cadea iarasi?".Cand iau o decizie nu ma gandesc asa mult la ce va urma.Chiar daca este greu sa continui pentru a face voia Domnului,vei vedea la sfarsit cat de bucuros vei fi.Cand Dumnezeu iti ia o povara de pe umeri nu iti promite ca vei uita trecutul pentru totdeauna ,ci iti promite ca va fi cu tine,te va ajuta si te va face fericit.Pentru mine asa a facut.
In aceasta saptamana mi-am dat seama cat de repede poti sa uiti sa-I spui lui Dumnezeu chiar si de lucruri marunte.Cand uiti sa te rogi pentru ceva neinsemnat,Dumnezeu iti va arata ca tot de El depinzi si in acel lucru.
Fara Dumnezeu nimic!