duminică, 31 octombrie 2010

Uitati-va cu bagare de seama la caile voastre!

"Uitati-va cu bagare de seama la caile voastre!Semanati mult,si strangeti putin,mancati,si tot nu va saturati,beti,si tot nu va potoliti setea,va imbracati,si tot nu va este cald;si cine castiga o simbrie,o pune intr-o punga sparta!"

Uitati-va cu bagare de seama la caile voastre!Traind intr-o continua alergare fara sa ne mai uitam pe unde si incotro mergem,dorim doar sa ajungem undeva sau poate ca nici nu stim.Dar oricum nu ne mai intereseaza calea si rostul ei.Daca vei privi pe ce cale esti poate ca vei observa ca mergi gresti si te vei indrepta.Dar asa daca nu privesti de unde vei stii spre ce inaintezi?

Deci...fii atent sa nu fii pe calea gresita!Si daca mergi corect ai grija sa nu incurci drumurile.

Semanati mult si strangeti putin!Ce rod aduci tu?Poate ca tot semeni,incerci mereu sa faci lucruri bune,folositoare pentru altii si tot te ingrijorezi ca nu mai stii ce sa mai faci ca sa ajuti.

Daca semeni mult,poti avea o recolta saraca!Depinde de ploaie,de ingrasamant,de multe alte lucruri.Poti avea chiar si hoti !Noi oamenii ne dorim sa strangemca sa avem bani mai multi,sa fim mai intelepti si sa fim bogati in multe alte puncte de vedere!Dar gandeste-te ca daca tu strangi pentru acest pamant,nu vei avea roada!Investeste in eternitate!In lucrurile care nu pier,acelea care raman vesnice.

In toate trebuie sa stii cum sa semeni.Sa ai un invatator potrivit,sa stii cum sa feresti recolta de dusmani si sa ai pe cineva ca sa tina contabilitatea roadelor.Dumnezeu,doar El te poate ajuta!

miercuri, 27 octombrie 2010

Catre Tine!


  Imi amintesc prima zi cand Te-am cunoscut!A fost o zi in care am renuntat la tot.Am renuntat la trecutul meu.Mi-a fost greu sa Te accept!Mi-a fost greu sa te privesc in ochi si nici nu doream sa ma iei de mana.Imi era frica si rusine sa nu gresesc cu ceva.Imi sopteai ca ma iubesti,dar eu nu putea sa spun ca te iubesc.Uneori ma plictiseai si alte ori imi parea rau ca esti cu mine .Incercam sa ma ascund de Tine,totusi erai cu mine in orice clipa.Ma durea inima cand greseam ceva.Imi era teama sa nu te superi si sa pleci de langa mine.Cand nu mai vedeam drumul din cauza lacrimilor,tu imi stergeai fata si imi dadeai putere.Chiar daca inima imi era franta,tu ai inlocuit-o cu una plina de bucurie.Ai transformat o viata plina de dezamagiri intr-o viata cu speranta.Mi-ai dat altii ochi cu care sa privesc lumea si tot ce exista!

M-ai schimbat!Iubirea Ta m-a schimbat!

joi, 21 octombrie 2010

E timpul sa te confrunti cu realitatea!


   O saptamana,chiar a doua ...zile pline de durere,tristete,dezamagire..Cand era singur,pe fata lui erau lacrimi.Isi ascundea durerea.Toti in jurul lui il considerau ciudat.Avea in el multe dezamagiri,un trecut urat,sperante false incat inima lui semana cu o hartie mototolita.

 Ii era teama sa spuna ceva,si cand vorbea ii ranea pe ceilalti.Ii ranea pe cei care ii iubea.Nu dorea asta,dar pur si simplu se intampla.Isi dorea o schimbare..o schimbare totala.Sa treaca peste trecut.A incercat .Dar a esuat.Zambea uneori la glumele celorlalti,dar asta nu insemna ca e fericit.Nu mai avea pace,liniste,iertare si dragoste.

Ti s-a intamplat si tie sa fii asa ?Plin de probleme,dezamagiri si fara sa mai simti ca traiesti ?Ai si tu un trecut murdar care ai vrea sa il uiti?Vrei sa iubesti iarasi,dar nu mai stii cum ?Zilele trecute am gasit raspunsul la aceste intrebari.

Solutia incepe cu tine.Nu un prieten nou,o casa noua sau alte lucruri noi vor vindeca ce este rau,daca actiunile si faptele tale sunt cauza.Intreaba-te ce esti dispus sa faci pentru a schimba totul?Trebuie sa iei o hotarare!Trebuie sa te decizi sa preiei controlul asupra vietii tale!E timpul sa te confrunti cu realitatea!Numai atunci cand vei aplica principiul onestitate,deschidere,disponibilitate,Dumnezeu va interveni.

Ia atitudinea cata vreme mai poti.Nu incerca sa ignori sau sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic.Trebuie sa confrunti situatia,nu sa o negi.Crede ca Dumnezeu se poate "revansa fata de tine" in ceea ce priveste timpul,relatiile si oportunitatile pierdute.

Fa o lista c oamenii care ti-au gresit,iarta-i si incredinteaza-i lui Dumnezeu in rugaciune!Spune-i Lui ca esti gata sa o iei de la inceput.Si incepe astazi!

luni, 18 octombrie 2010

Generatia tanara de astazi

Generatia tanara de astazi-sub influenta lumii sau puterea Cuvantului lui Dumnezeu?

  • Cuvintele Scripturii devin realitate cand le citim si le credem.
  • Singura comoara autentica pe care o putem atinge cu mainile noastre este Biblia;cand nu suntem sub influenta Cuvantului suntem modelati de lume.
  • Fiecare zi este o alegere:aleg sa traiesc in lume sau aleg sa traiesc Cuvantul lui Dumnezeu.
  • Traind pentru Dumnezeu -singurul lucru ca sa ii aratam recunostinta.
  • Standardul Lui este sfintirea noastra.
  • Nu este de ajuns doar sa existi-"a trai este Hristos"
  • Indiferent de circumstantele vietii,merita sa traiesti cu El.
  • Astazi,mai mult decat oricand,supravietuirea spirituala presupune capacitatea de a rezista indocrinarii culte a mass-mediei.
  • Modelul nostru in dragoste este Domnul Isus care a iubit sacrificandu-se pe Sine.(1 Tes. 5:1-2)
  • Pazeste-te nepatat de lume citind zilnic Cuvantul lui Dumnezeu la rand,frecventand adunarile,pastrand o partasie autentica cu credinciosii autentici,implicandu-te cu adevarat in lucrare,punand Imparatia lui Dumnezeu ca prioritate reala si absoluta a vietii tale si tinand legatura cu o persoana integra si crescuta spiritual.


         Conferinta Nationala de Tineret-BER.16 octombrie 2010

duminică, 10 octombrie 2010

Cum ai facut asa ti se va face

"...Priveste-ti urmele pasilor in vale si vezi ce ai facut..."Ieremia 2;23

Ceea ai facut asa ti se va face.Vine un timp in viata ta cand ceea ce primesti este numai rau ,sau poate bun.Nu te intreba de ce.Priveste in urma,vezi ce ai facut si iti vei da seama!Poate ca durerea ce i-ai provocat-o unui prieten acum o primesti mult mai mare.Daca ai vorbit urat sau i-ai vorbit pe altii si tu vei fii vorbit.

Dumnezeu vede tot ce facem.Aceste fapte sunt ca o roata care se invarte in viata asta.Daca esti o persoana care daruiesti mereu cu iubire,daruiesti o vorba buna,la vremea potrivita vei avea si tu parte de iubire.

Vor fi momente in viata cand poate binele care l-ai facut va fi rasplatit cu rautate,dar nu uita sa continui in facerea binelui.

Nu ar fi frumos ca sa privesti sau altii sa priveasca in urma ta si sa se vada un model de urmat?

Traieste-ti viata in asa fel cum ti-ai dori sa o faca altii!

luni, 4 octombrie 2010

Singuratatea


Singur!Sta intr-un colt.Nu-i pasa de nimic.Cu capul plecat,ochii aproape inchisi,parca mai e putin si se stinge din viata!Trec toti pe langa el,nu il vede nimeni.Ar vrea sa ceara ajutor dar nu are cui.Prezenta lui arata tristete.De ce?De ce este atat de singur?

Totusi vad o mana pe umarul lui.Il mangaie,ii sterge lacrimile de pe obraz si ii spune o vorba buna.Deodata,fata lui parca invie.Radiaza de fericire.Doar atat..E tot ce avea nevoie!Nimic mai mult!Avea nevoie de cineva care sa il mangaie,sa ii arate iubirea!

Poate ca tu nu esti asa!Sa stai departe de lume,fara familie,prieteni.Poti sa fii inconjurat de o multime de persoane,dar sa te simti singur.Sa crezi ca nu exista iubire.Sa vorbesti mult,dar sa simti ca nimeni nu te aude.Da.Sa te uiti in jurul tau atunci cand ai probleme si sa nu vezi pe nimeni.Tu ai nevoie doar de o imbratisare,o vorba buna.Pentru aceste lucruri tu trebuie doar sa vrei sa le primesti.Cel ce poate sa ti le dea este doar Domnul Isus!

Daca nu te gasesti in niciunul dintre aceste exemple..doar gandeste-te ca ai fost singur uneori!Atunci cand nu esti,poti sa ii ajunti pe altii sa scape de singuratate si sa fie fericiti.


"Singuratatea este o mare nenorocire,prieteni;trebuie sa ma credeti ca poate distruge repede ratiunea."(Jules Verne)